打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 極度不滿gameone教壞細佬玩家,做成淫穢下一代

回復 17# 雷臣

不排除有此可能
雖然是人之常情,但請av 女優來宣傳的確有機會帶來負面評價
可惜的是,在此討論並不會影響Gameone的決定
需要知道樂古有一定名氣,但家長們大部份(不是說全部啦)是不會上此類論壇的說
要是有心想Gameone改善,我建議到報紙/雜誌社可能會有更多人關注

最後是提醒一下
在別人的主場爭論是不明智的決定喲
吃虧的是自己

之前某版主什麼理由也沒有便刪文, 也沒有任何處分
又有版主開文章和會員吵架
可見版主的質素會有多好=3=
你也別期望會有什麼中立和公平的對待了
回復 支持 反對

回復  〝小趙﹏*

不排除有此可能
雖然是人之常情,但請av 女優來宣傳的確有機會帶來負面評價
可惜的是,在 ...
kcshining 發表於 4-8-2011 14:25

hee 岩岩覆左個電話

係阿,預左有人幫佢講野
不過我都唔多想搞到太大件事,最主要俾玩家知道乜事

知道什麼是對或錯
回復 支持 反對

你帶黃絲帶啦咁~
回復 支持 反對

又唔係得佢一個賣點解唔罵其他?
此風並非G1帯起,是動漫節的錯
回復 支持 反對

我覺得冇咩所謂,我到動漫展係睇game同動漫產品(我都唔知係邊個女優,因為我冇睇個d野),而唔係前女優(唔好因為人地做過女優而覺得人地意識不良,歧視人地),而且動漫展一直係15+的人先去的地方,冇一樣野係適合6歲至13歲的小朋友去睇的,所謂的親子都只不過係方便要買野的父母帶仔女入去,唔駛d仔女冇人睇住咁解
回復 支持 反對

最重要係佢作風不良,教壞細佬
至於佢係前女優我真係唔知,只知佢拍過百套av ,不過我記得某次睇新聞好似講佢係由靚mo做起
之後因為識人知道拍av好賺d而下海,是自願的

另外回34樓
好似av女郎帶入書展係g1 第一個做成的

人地最多都係帶下靚mo,g1而家惡到帶埋av女郎入去

而家d報紙都有插今年d人不知所謂,

你唔理佢,下年可能仲衰
回復 支持 反對

沒辦法呀~
你看
現在的青少年都是死毒男死宅男(雖然我是97出生,但我完全不迷這些)
g1當然利用現在的AV女優來吸錢
當然 這樣很容易教壞小孩的
我不認同這次的吸錢方法
加上這樣又吸引一堆龍友來
令場地更擠迫
回復 支持 反對

唔關GAMEONE事 係世界扭曲左
要改變要成個世界做先有用
回復 支持 反對

apple news!?樓主你唔係唔知apple出名咩news多呀?
回復 支持 反對

老實講..
我用一隻online game做例子(唔係g1..希望各位唔好介意)
果隻OG就係CSO..當然我呢家已經冇玩..
如果清楚+有玩過CS 1.6既人都知CS1.6本來根本就係冇女角既出現..
但呢家CSO(其實好耐之前..大約0910年左右)出左d女角..
女角..都算啦..冇咩問題..
但衣着性感..何謂衣着性感..?
女角會露底..都算..個波突哂出黎(波霸?)..呢樣唔可以算啦掛?
明明一隻槍game..重點既唔係應該係槍game咩?
何解會加d咁Sexy成分既女角?
老實講..你問我..我覺得女角係無謂..你槍亂出唔緊要..
出d咁性感(色情成分)既女角就好有問題..
簡直係污染哂CSO..
但你一直吹唔脹既係...CSO都係咁受小學雞(細佬)歡迎..
最奇怪既係..老豆老母冇阻止佢地玩CSO...
當然我就唔有冇細佬既老豆老母投訴CSO.
但事實係..你問好多小學生/細佬識唔識CSO..
佢地都話識..
有時我都聽到身邊d小學生/討論CSO
但更令人討厭既係請埋d女仔去做cosplayer..(cosplay佢果d女角)
以上說話可以當離題..但關係到我下面既總結
同理..
我覺得樓主你擔心得太多..
冇錯..可能G1真係唔岩..
但換轉一個角度..
G1其實只係當攬AV女郎為「贈品」..
你大可以「建議」G1下年可唔可以唔用AV女郎作「贈品」
改為其他贈品如遊戲點數/機體..
更何況..G1也許沒有預料會有細佬用咁多錢(大拿拿一千幾蚊)去買果個包..
所以不用太不滿..
回復 支持 反對