打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] [教學] 解決Win8無法開啟SD問題【虛擬電腦】(附復出作一條~

多重開機咪得lo  win8+win7
回復 支持 反對

多重開機咪得lo  win8+win7
rommel1220 發表於 8-2-2013 22:34

喺就喺無錯...不過唔喺人人都可以咁做...
好似我咁...
C、D Drive
C Drive喺SSD,得128GB,要我劈開兩個Partition跟本唔夠用...
另外一隻...我某尐Software裝咗落D Drive,如果我依家先裝個Win7落去,我Win8尐Software會死曬-,-

而且...次次要玩都要換Windows好麻煩@@
回復 支持 反對

GOOGLE一下,巴哈果度就有
無名小卒=] 發表於 8-2-2013 22:14

洗鬼你教我...我貼響到方便人啫
回復 支持 反對

洗鬼你教我...我貼響到方便人啫
lamyauping 發表於 8-2-2013 22:54

我無教你喎
回復 支持 反對

我無教你喎
無名小卒=] 發表於 8-2-2013 23:03

ok, fine....
話說,你見到巴哈嗰到有Win8開SD教學?
(我揾咗好耐都唔見有=_=''
唯有自己搞...)
回復 支持 反對

ok, fine....
話說,你見到巴哈嗰到有Win8開SD教學?
(我揾咗好耐都唔見有=_=''
唯有自己搞...) ...
lamyauping 發表於 8-2-2013 23:09

有解決VM開唔到SD既帖
回復 支持 反對

有解決VM開唔到SD既帖
無名小卒=] 發表於 8-2-2013 23:10

Oic @@不過我到依家都唔知用VM點拍片...
為左加速,我將部VM裝落隻SSD到...得嗰30GB...Fraps拍片,3分鐘就無位
回復 支持 反對

Oic @@不過我到依家都唔知用VM點拍片...
為左加速,我將部VM裝落隻SSD到...得嗰30GB...Fraps拍片,3 ...
lamyauping 發表於 8-2-2013 23:16

BTW VM所有野都係虛擬 你較雙核+4GB其實夠用
同埋我建議你SD動作模糊同埋光源效果可以熄左佢,會順D
拍片果度都無辦法,一係唔好裝SSD,或者試下用BANDICAM拍

同埋你改完果句野好似會用唔到VM TOOL
同埋無得直接係VM入面COPY野PASTE番出你原本既WINDOWS
我想問可唔可以插隻手指跟住拍既片係SAVE去手指度?
回復 支持 反對

vm要down番windows/linux........有排安裝....
回復 支持 反對

1. 安裝VMware Workstation
2. 安裝Windows 7到Workstation
3. 安裝VMware Tools到VM
第1我想問VMware Workstation喺咩黎?
第2 咩喺安裝Windows 7到Workstation??都冇win7
第3 VM又喺咩黎的??
回復 支持 反對