打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] [教學] 解決Win8無法開啟SD問題【虛擬電腦】(附復出作一條~

1. 安裝VMware Workstation
2. 安裝Windows 7到Workstation
3. 安裝VMware Tools到VM
第1我想問VMware Work ...
w1hou19swhs 發表於 8-2-2013 23:44

1. VMware Workstation.... http://www.vmware.com/products/workstation/overview.html
2. 唔裝Windows 7可以裝Windows XP@@
3. VM = Virtual Machine 啫喺虛擬電腦,就喺本身你有一部電腦,你響部電腦入面運行另一部“假”電腦。
回復 支持 反對

咁煩既話不如直接轉win7算=-=
回復 支持 反對

BTW VM所有野都係虛擬 你較雙核+4GB其實夠用
同埋我建議你SD動作模糊同埋光源效果可以熄左佢,會順D
拍片 ...
無名小卒=] 發表於 8-2-2013 23:20

多謝晒你嘅建議@@
模糊同光源我喺挑戰極限先全開咖啫>///<"
(其實開住都好難打...)

拍片嗰到我諗到點搞喇@@
我用Workstation嘅Share Drive功能,然後叫Fraps寫入隻Share Drive到就得~~
其實用手指都唔錯~(不過手指都喺得32GB
回復 支持 反對

咁煩既話不如直接轉win7算=-=
w1hou19swhs 發表於 8-2-2013 23:52

其實喺咖@@
呢個只喺For“真的沒有辦法”的時候用-3-
(其實Win8都喺貪佢夠快@@)
回復 支持 反對

其實喺咖@@
呢個只喺For“真的沒有辦法”的時候用-3-
(其實Win8都喺貪佢夠快@@) ...
lamyauping 發表於 8-2-2013 23:56

冇話wn7慢過win8既~
回復 支持 反對

冇話wn7慢過win8既~
w1hou19swhs 發表於 9-2-2013 00:02

其實真喺有差,連我部電腦都Feel到嘅速度差距,都應該真喺差幾遠吓…
不過我真喺身痕先裝Win8…我Win7又未用到要洗機嘅地步,喺見屋企尐機換Win8,又想跟住一齊換,就中咗招…
回復 支持 反對

我e家喺win8但喺就玩無到sd
又唔想搞咁多野
又話win8快搞win7
搞到又唔喺幾想轉win7
唉~
回復 支持 反對

我e家喺win8但喺就玩無到sd
又唔想搞咁多野
又話win8快搞win7
搞到又唔喺幾想轉win7
唉~ ...
w1hou19swhs 發表於 9-2-2013 00:17

講真…我都喺因為啱啱裝起,所以唔想退返去Win7 ~_~

我原本喺有Dual OS嘅,點知隻D Drive個MBR無咗,搞到Boot唔返隻Win7…
其實都唔喺好多嘢搞啫@@
你裝咗隻Workstation先,我睇吓點比隻已經裝好晒尐嘢嘅VM你~~(咁你就咩都唔洗搞喇)
【我唔擺出嚟比人DL喺唔知會唔會犯版權,雖然我Windows Key都未入,不過都喺小心為妙-3-】
回復 支持 反對

咁你教教我喺win8點整先玩到sd plz
最好唔洗搞咁多野~~
回復 支持 反對

咁你教教我喺win8點整先玩到sd plz
最好唔洗搞咁多野~~
w1hou19swhs 發表於 9-2-2013 00:30

你依家就dl個Workstation,裝起佢。我聽日再sd隻Virtual Drive比你,直接打開就玩得~~
回復 支持 反對