打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] [教學] 解決Win8無法開啟SD問題【虛擬電腦】(附復出作一條~

喺邊度dl..
回復 支持 反對

喺邊度dl..
w1hou19swhs 發表於 9-2-2013 00:36

我熄咗電腦-3-

聽日再upload上FTP比你dl啦@@
回復 支持 反對

ok~thx
回復 支持 反對

廢電腦只能等佢support win8
而我自己覺得 轉返win7黎玩只係斬腳趾避沙蟲ge方法
個問題唔喺玩家度 係佢一路都唔support 所以唔應該為左隻game而降OS
BTW之前用過virtualbox 不過衰左
最近太想玩 可能聽日碰下運氣証下樓主ge方法 睇下玩唔玩到LA /__\
回復 支持 反對

VM呢家野 P孩 / 窮J們就算吧啦
P孩 又要玩又要懶
搞個VM真係會用左唔少時間
DL個OS同埋裝OS已經唔少了
仲要搞一大堆SETTING
窮J更加唔洗諗 部機已經決定左佢既命運 -- 等官方更新OR退守WIN7
BTW 記憶中WIN7本身內置就有XP既VM
想問下樓主 WIN8有冇WIN7 VM的? 有既話應該唔洗搞咁多野
回復 支持 反對

你需要以下物品:
1. 高階電腦一台(低階電腦不敢打包票)
Display Card         GT 240(這張3D Card根本是渣,相信各位無需為3D Card擔心...)

回復 支持 反對

VM呢家野 P孩 / 窮J們就算吧啦
P孩 又要玩又要懶
搞個VM真係會用左唔少時間
DL個OS同埋裝OS已經唔少了
仲要 ...
dennis05 發表於 9-2-2013 03:10

暫時就無,不過有都唔係辦法,因為Microsoft嘅VM會被偵測到。
SD設定咗不允許在VM上執行,所以Virtual PC唔得。
回復 支持 反對

你需要以下物品:
1. 高階電腦一台(低階電腦不敢打包票)
Display Card         GT 240(這張3D Card根本是渣,相信各位無需為3D Card擔心...)
〝小趙﹏* 發表於 9-2-2013 03:52

張顯卡好高階
回復 支持 反對

廢電腦只能等佢support win8
而我自己覺得 轉返win7黎玩只係斬腳趾避沙蟲ge方法
個問題唔喺玩家度 係佢一路 ...
wekmj 發表於 9-2-2013 01:07

其實真喺咖@@
Win8大家話唔好用,唔更新都可以理解。

不過遲尐Win9、10、11又點搞?無理由成世都唔Upgrade嘅。
加上,韓版都支援咗Win8好耐,喺on_港服打死都唔買Package更新啫。由上年9月討論到依家...
睇嚟港服開唔到將會喺不解之謎~_~
回復 支持 反對

已經上傳到FTP,如有需要已安裝VM的,請PM本人。
回復 支持 反對