查看: 10061|回復: 39
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] G改

7月HK 服將面臨G 革新,大家有咩感想,有咩期待?

任務可以重做,伶獎品?
更多元化的機體組合配備?
除消三屬後的戰鬥新風格?

其實對我黎講,哩幾樣野我都好期待。但最令我同不小玩家緊張同擔心GE,係 G改後GE 補償。

因為升1部愛機,真係好花時間同金錢,就算有方法,都要錢買防爆OR 經膠,都要花大量時間上經驗。無OC方法,要用更加多時間去上,當然有方法吳係大哂,都要祭品GE 付出。

自問我同好多玩家一樣,落左好多本錢同時間係升機方面,為求心愛機體可以上到OC6甚至EX 。但突然黎個G 改,除消左OC 強化。有一種經營好奈GE心血,突然之間無哂GE 感覺,相信有落好多時間同錢GE 玩家都同意我哩句說話,同時身同感受。

(圖形來源轉自漫貓http://www.sdgundam.cn/post/13846)

望HK 服會重視一下補償方面,因為除消OC 強化對玩家黎講真係一個大打擊,所以望HK服吳好差過國服。

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
雷臣 + 1 反對是我按的,這只是追加獎勵,原因在#25 ...

查看全部評分

回復

姐係話g改帶黎ge問題唔好好處理又會少一大堆老玩家,
睇怕g改對港服黎講係危機
危還是機要睇g1點俾補償
回復 支持 反對

咁你依家玩oc定玩技術先?
自問冇左加速同卡已經練少好多機, 所以一早已經玩冇oc機一段時間, 而且用冇oc打的確係更有成功感(河况仲win到) 比起果斑部部oc6 oc ex嘅人, 真係覺得哂_氣,  練機同衝oc ex嘅$都慳返 (d $ 用泥買figure 買 P&D 石好過)

我自己本身加加埋oc6唔算多, 但都叫做有40~50部, 諗番都的確用左5少時間心機心血去升, 咁但係玩都玩完玩過哂, 始終最後淨低都係練番泥嘅技術, 冇失去練番泥嘅技術就已經好足夠

只能夠話如果一個老手因為失去所有oc而放棄再玩, 咁佢追求嘅就5係SD真正o既意義同樂趣
利用5同嘅部件黎做出一部屬於自己戰鬥風格嘅高達先係正路, 好過d人下下oc6 3血全攻冇其他
SD係一隻技術遊戲, 冇oc冇強化都可以透過技術泥勝出, 泥樣先係主要

G改對我泥講絕對5係末落, 而係帶番SDo既真諦出泥

評分

參與人數 3Bravo! +3 收起 理由
雷臣 + 1 人地呻緊取消OC,之前用既金錢時間掉落水阿. ...
pohy + 1 我很贊同
Sasori~ + 1 我很贊同

查看全部評分

回復 支持 反對

我想問係g+副官f定使但選一樣
回復 支持 反對

我想問係g+副官f定使但選一樣
ricko0429 發表於 12-6-2013 09:19

g+副官f都有
回復 支持 反對

講真依家個OC系統太曬錢,將來甘多機你曬得仲多錢~

G改都唔知幾公平啊~
回復 支持 反對

回復 6# KUDAFF

咁就要等G改後先知, 但我始終堅信可以用技術泥勝出, 咁係咪會更好玩更有成功感呢?
回復 支持 反對

對方部件op 佢自己都會知, 咁俾佢贏其他人都有眼睇, 但如果你冇oc冇op部件, 咁好明顯你啱啱打出黎o既就係純技術
回復 支持 反對

g+副官f都有
ngtiki 發表於 12-6-2013 09:27

咁都好少少
回復 支持 反對

我覺得我損失慘重

死火~

死火~
回復 支持 反對