樓主: VKKVKKVKKVKK
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 關於防爆核心被無故即時全面下架一事

唔比防爆>裸衝>大量特三>7月唔洗補償咁多
199xabc 發表於 20-6-2013 11:48

我想再重申,如果有部份人係G改前最後一日之前已經用曬防爆,而仲想衝愛機上EX,而愛機之前又在衝EX途中又升唔上EX(或者升左自己唔想升既機),跟住又要重新儲經再升愛機.但防爆已經用盡...再衝愛機而又再爆,跌到特3,到時部機係G改前就再冇衝EX既機會,重新儲經需時極長(有自動打掛機亦是同等),就算有錢買經膠狂入,仲要經歷重重OC,俾你有恆心咁做,都到G改果日啦...
基本上,G改前冇防爆裸衝既機體,爆左就等於半放棄狀態,又要等G改後重新升過...
有防爆既話,都仲有一線生機...
講到依到就應該有人會串:G改後咪全部機都可以100%升級囉,咪由佢爆囉...
但對愛機極為多既玩家黎講(多過60部以上),愛機全部被降級既話,G改後仲有冇恆心去升過呢?
相信答案人人都唔同,樂觀既咪慢慢再升,悲觀既咪放棄愛機或甚至唔玩囉...

PS:都係果句,純屬個人意見,大家睇完插唔插就悉隨尊便!
回復 支持 反對

抽木瓜米有lo 你咁想要G
完全冇被玩家預備時間!

咩叫未雨綢繆?

更新前,都知7月G改la=.=

果時你地5 ...
94581653 發表於 20-6-2013 10:12

台服媲美韓服,咪拖埋人地落水!
即使人地做得比你更差,你就可以繼續頹廢落去?變本加厲?同人鬥頹廢?
仲有我由始至終冇講過我想用黎換G幣囉盲毛!
回復 支持 反對

回復 7# 40471572

你就當之前個(顧)字係食字,隱喻為不顧玩家需要囉...
不過為免多事,我改返算
回復 支持 反對

其實g改後降lv只係假設性想法(不過每個代理嘅做法可能唔同)
我記得韓服g改,本身oc6會變lv11
我覺得oc6≈lv11都算合理

當然,都唔可以話gameone未經通知玩家情況下
就將所有防爆下架係一個好做法
回復 支持 反對

其實g改後降lv只係假設性想法(不過每個代理嘅做法可能唔同)
我記得韓服g改,本身oc6會變lv11
我覺得oc6≈lv1 ...
pohy 發表於 21-6-2013 01:16

第一段我唔太認同,G1始終未交代清楚G改後會點做,玩家自然只有用唯一最安全保住愛機級數既方法就係衝EX
(當然,到最後既做法如果連EX都要降埋既話,亦無話可說)

第二段十分認同
回復 支持 反對

第一段我唔太認同,G1始終未交代清楚G改後會點做,玩家自然只有用唯一最安全保住愛機級數既方法就係衝EX
( ...
VKKVKKVKKVKK 發表於 21-6-2013 03:02

防爆已經夠哂PK啦...無故失蹤下架
明明有心機升機的人都變冇心機升!!!!!!
我而加只在乎OC5或以上的賠償G幣OC道具究竟賠償幾多G幣!!!!!!
如果連EX機都降埋lv真係好易想像到有大部份玩家流失!!!
希望唔好少過韓服,由2012年半開始,因為港伏防爆愈來愈難拿
可能果時就係G1開始偷懶的日子,而加更加唔知點形容
回復 支持 反對

已跳台服不解釋
回復 支持 反對

回復  94581653

我就笑一笑,你有冇挽過台服?台服一個頂G1十個,福利不知幾好,又多活動,任務完場 ...
zq850862156 發表於 20-6-2013 19:49

人地台服更新快過我地,但成堆計設圖未出 等一年都5知出5出,逼人地買點抽
我地港服?兩個月就出
回復 支持 反對

防爆已經夠哂PK啦...無故失蹤下架
明明有心機升機的人都變冇心機升!!!!!!
我而加只在乎OC5或以上的 ...
kennyhon 發表於 21-6-2013 03:22

EX 唔會降GRADE - -...
你睇下韓服點處理先LA....(至少ex果部份
回復 支持 反對

我都估唔到佢會收番囉
回復 支持 反對