樓主: VKKVKKVKKVKK
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 關於防爆核心被無故即時全面下架一事

明明呢個月應該係賣防爆嘅最後機會
有人話Gameone唔想G改賠咁多......
但係我地買防爆係真金白銀入點買, 佢 ...
kennylam25 發表於 21-6-2013 18:35

個POST開左咁耐,以上依段真係最有建設性既回應,我都係咁話,求分享出去!
回復 支持 反對

唔係講笑Gameone真係呃到呢 冇玩n咁耐e+仲有睇圖吧
回復 支持 反對

呢張係GF G變革後嘅補償方案…「等級保障咭」即係「防爆核心」,包括3個200點經驗膠囊、以及10000G作為補償……既然港服GF都係同一代理,相信呢套方案套用到港服機會亦相當大。

——咁同防爆被下架有咩關係? 如果呢個月防爆仲未下架,大家又點會唔大手買防爆、然後坐等每張咭換10000G、用黎刷G幣自訂扭蛋機? 講到尾都係一條數,計得通就留低,計唔通就下架,無咩野好奇怪…
回復 支持 反對

呢張係GF G變革後嘅補償方案…「等級保障咭」即係「防爆核心」,包括3個200點經驗膠囊、以及10000G作為補 ...
jarkumaru 發表於 23-6-2013 15:00

都係個句, 防爆我地港服要真金白銀入點買而唔係好似台服咁可以用G幣買(台服大家咁做的確有機會係以少換多),係Gameone冇作過任何承諾之下,大手用M幣入防爆要承受幾大風險(eg Gameone只係換返等價M幣嘅特裝卡,扭蛋擴充卡俾你),就算最後真係有國服嘅賠償,G幣都係數據一堆(木瓜回收G幣超快),Gameone依然係最後贏家

Gameone真係咁怕派G幣咩, 有好多舊玩家帳號入面仲有大量防爆(樓上已經有人post圖,報數),如果賠償真係好似國服咁,反正都要賠俾呢班有大量防爆嘅玩家,怕咩G幣氾濫(某d高玩G幣已經天文數字),都唔差在個少少(真係有人用M幣直接買過千粒防爆?)
回復 支持 反對

都係個句, 防爆我地港服要真金白銀入點買而唔係好似台服咁可以用G幣買(台服大家咁做的確有機會係以少 ...
kennylam25 發表於 23-6-2013 16:33

+1,完全係我嘅心底話,反正唔少玩家G幣已7位數字以上,不過佢死要停售防爆我地亦都無可奈何...
回復 支持 反對

只能怪你唔一早買防爆..
宜家嘈黎都無用..

以G1個性 佢一定企硬.. 點會比玩家搵到著數
回復 支持 反對

唔係講笑Gameone真係呃到呢 冇玩n咁耐e+仲有睇圖吧
bbp 發表於 23-6-2013 01:05

如果跟台服賠償 我諗我應該見到 七百幾萬- -
回復 支持 反對

如果跟台服賠償 我諗我應該見到 七百幾萬- -
豆奶xD 發表於 23-6-2013 17:49

樓上咪又係一個話俾人聽自己防爆多到可以堆山既人...,回應毫無建設性
仲有,我講左好耐,本人希望防爆再出係真係用黎幫機體升級用...
唔係個個人都係為換G而買防爆...
你地依D人同果D凡事以金錢利益為先,見錢開眼既人有乜分別,乜都剩係識講G幣有幾多...
回復 支持 反對

樓上咪又係一個話俾人聽自己防爆多到可以堆山既人...,回應毫無建設性
仲有,我講左好耐,本人希望防爆再出 ...
VKKVKKVKKVKK 發表於 23-6-2013 17:57

點解唔上個月買定呢? 想就唔一定有既...
宜家防爆落左先黎嘈有咩用? 你宜為嘈兩下就會上番? G1點會比你搵到著數呀??

假如上番架
如果G改之後 一粒賠100G 你咪又係會嘈
當食一次教訓算啦 機會唔會等人
回復 支持 反對

以一個玩家角度黎講,G1嘅做法的確係有D19
但以商人角度又唔覺有乜問題(因為有問題佢都唔會做LA)
所以總結就係只能怪自己手腳慢

而且做乜要衝OC
如果真係愛機的話
咩LV都係咁玩姐
當然,如果你玩SD係為左儲高OC機,咁就另作別論
回復 支持 反對