查看: 7877|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] 「忌妒之源」及新災厄模式感想及教學分享+ 鬧爆/抱怨區

新災厄模式 及 無界煉獄 推出左以後, 唔知大家玩成點?
相信各位會員對此模式有著唔同既認識及有著一D開心, 亦都有唔開心既感想。
本人衷心希望各位能透過呢個帖 互相分享~ 彼此交流心得~ 從而一起繼續享受呢個遊戲既樂趣!
利申: 本帖的目的, 乃為把 好既, 同埋唔好既comment 作出分流處理, 方便各會員瀏覽。
並不是想打擊言論自由。

本帖要求:
- 所有正面感想, 讚賞
(可以例舉需要改善既地方, 但反面既部份唔可以多過1/3; 如果要暢所欲言去批評的話, CSO主版現設有另一個鬧爆集中站俾大家暢所欲言地去埋怨, 係呢度 http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4479701&;extra=page%3D1 )
- 教學/攻略

至於教學內容咩都得, 唔一定要全面既攻略,
咩教學都ok (無論大與小), 例如:
- 列舉基本玩法介紹- 每個角色的能力值及建議 (無錯, POST出來俾大家睇, 已經有樂點)
- 打新災場, 有無什麼捷徑
- 打boss 應該用咩槍
- boss出技的應對方法 (e.g. 什麼「引開注意力」, 如何避開「連續攻擊」)

HC補充: - 新的災厄服飾/道具也可介紹

(只限教學)
教學不可以重覆 (先到先得), 全面攻略除外。
總之, 一切關於此模式既 攻略/教學 (無論大與小), 都無任歡迎!
在此帖回覆 或者在主版開帖, 都可以。

本帖的回覆獎勵:
只要符合本帖的要求, 都可以獲得獎勵。
分數由版主而定
正面感想及分享, 由10點-100點, 不等
教學最少60樂點, 全面教學最少獲100樂點, 最高可獲400樂點
會以impression marking 作為準則。
內容充實, 多文字和圖片, 圖文並荗 和 subtitle (版面編排靚), 能獲得多些樂點。

注意事項:
如果回覆不符合本帖子的要求, 版主有權將回覆屏蔽/扣分/禁言處理。
如果有任何惡意攻擊/挑起罵戰的言論, 會以屏蔽/扣分/禁言處埋。
版主保留給予分數及關閉帖子的最終權利。
回復

「忌妒之源」及新災厄模式感想及教學分享+ 鬧爆/抱怨區

本帖係和另一個帖 (http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4479699&extra=page%3D1) 作配合。

只要各會員 對新既災厄模式 及新場, 有什麼不滿/討厭既地方,
都可以係呢度暢所欲言。

只要係有point 的批評 (不是胡亂漫罵, 惡意攻擊, 或者挑起罵戰) 就行了。

本帖的回覆獎勵:
只要符合本帖的要求, 都可以獲得獎勵。
分數由版主而定
所有感想及分享, 由10點-100點, 不等
(越有point 或者 越好笑 的回覆, 越多樂點)

注意事項:
如果回覆不符合本帖子的要求, 版主有權將回覆屏蔽/扣分/禁言處理。
如果有任何惡意攻擊/挑起罵戰的言論, 會以屏蔽/扣分/禁言處埋。
版主保留給予分數及關閉帖子的最終權利。
回復 支持 反對

一定要正面??
只能夠話隻BOSS難打左
最主要既問題係隻BOSS係人形..有別於以往..體型相對上較細
而且移動速度快(特別是拎住2把刀果隻)
所以都咪話唔難射
拎重機既火力都相對減弱..
加上有兩隻BOSS
所以要好小心..以防比2隻野SM
特別要提一提既係
當你見到呢兩隻BOSS一齊打交既時候
你就要諗辦法避
最後一撃係足以殺死2-3條友(扣2XX~3XX血左右)
當然呢家未有咁快諗到
不過我見有人係咁跳..唔知得唔得呢?
當然..如果有准雷既話是最好的..
第一次玩冇准雷都要成50分鐘

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
倉井影 + 50 打boss用獵魂槍最好

查看全部評分

回復 支持 反對

好難打- -
全部野都係2倍
王血量2倍~
阻止王出大絕要比時多2倍攻擊(打捷徑一樣)
燒左好多卷

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
倉井影 + 40

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

睇黎有好多野一定要修改...
回復 支持 反對

本身個圖既設計係幾好玩 因為加入左新元素
新改版對不付費玩家會有好處 因為新版要靠自己慢慢升
變相可能會更有挑戰性
至於新圖 唔知係咪改版關係
玩普通都已經好難
首先係第1關雪王
打左10幾分鍾隻野都未死
過到第1關尾段仲難
一堆屍炸飛落黎
靠改輕重力慢慢跳上去
一覺唔為意 就比C炸炸返落黎
最後係打王戈到
我同FD就算100LV MAX左
開準雷都好似R痕咁
E+ 弒神既用處已經遠遠高過準雷
引開注意戈到又太難
因為要係咁攻擊戈2隻野 唔夠攻擊傷害又當你引唔到
係戈2隻王隻抽戈陣又有震動波震走你 令你埋唔到身打隻王
總括:新版災 挑戰性提高好多
所謂神槍會慢慢被忽視
勸各位想打災 有枝弒神已經夠唒做

評分

參與人數 1樂點 +60 收起 理由
倉井影 + 60 good point

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 4# 297`

我個人係覺得打左重炮先好D
    雙刀係速度快,但其實如果你一路打boss一路行佢係唔易斬中你
    相反果隻重炮有範圍攻擊
    街場D人又成日走埋哂一堆(去哂角落)
    俾佢近距離打一野好易死一堆人,
    我就經常俾企前面D傻仔卡死
    而且俾到佢行埋黎出技,幾乎係冇得避
    雙刀boss最煩係佢後期既連續攻擊
    不過就算街場,都好難會俾佢全滅

評分

倉井影 + 40 thx for sharing

查看全部評分

回復 支持 反對

我岩岩用隼雷打打下隻重炮
發現到重炮果隻o既弱點係位於胸部
我打一下都有$1400 30幾k
雙刀果隻仲未搵到
大家不訪試下

利伸:小弟用聖水佬
同埋小弟覺得聖水佬果數值好平均
血25 (100lv果陣記得1010血)
攻22
另外3個分別都係19
而且聖水佬果手榴彈仲唔會炸傷自己
我覺得聖水佬係而家災厄最實用o既人物
(雖然我覺得佢果樣冇咩霸氣,樣衰衰咁= =")

評分

HC_Leung + 40 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

我岩岩用隼雷打打下隻重炮
發現到重炮果隻o既弱點係位於胸部
我打一下都有$1400 30幾k
雙刀果隻仲未搵到
大 ...
kk1166 發表於 12-2-2014 20:33

打30幾k果下請問係咩難度黎@_@?
回復 支持 反對