打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 一齊回憶下SDGO比左D咩野你呀?

有冇人記得我 (laughcry)
當初抽到第一隻A機用左五十蚊已經覺得好貴
後來S機愈來愈貴 但有改機 而且有合機經驗 反而冇以前果種成功感

當初一開始玩 成日都係擂台玩常規
後來終於轉戰死鬥
又成日玩bj場洗g
改機果段時間真係SD最風光既日子 成日爆ser
S機又易合 掛一晚就合到一部

後來d機既武器愈出愈齊全 遊戲模式已經變左
已經冇左扭蛋feel
G改之後連三屬都廢埋
本身好似想向gvg既方向發展 無耐要改好多野先可以

新出既sdgo2 雖然畫面好似靚d 但遊戲可玩度真係廢廢地
動作生硬 冇舊sd既快感 而且已經唔係tps 連準星都懶得整
整體黎講我覺得佢重無聊過LoL

點都好 sd陪伴左我好多年 講番聲多謝先
無論g1最後幾賤都好 sd帶左好多歡樂比我地
佢仍然係最重要既跨系列高達online pc game
tps呢樣野 係console好難玩既

黎緊其實可以睇定d先
因為中文服之中 好似只有港服玩家有討論sd執粒
漫貓戰紀巴哈都冇乜人講
大家有得玩就玩喇

有人講得好啱 要放手既時候就放手 無謂咁傷感 畢竟都有七八年喇
回復 支持 反對

冇乜感覺  
多外掛 又晒錢 代理又差
回復 支持 反對

超多熱血擂台,長期弱勢4v4,加攻减防,上pccw game用老豆帳號買幾次300幾蚊既智天使包,點知兩次都中磨修。
打理過無數公會,重開公會我最勁,依加有好歸宿,識咗唔少朋友。(當然以前一見到有人走會,就very sad,日日都要數公會人數)。09年6月,當我係新浪遊戲見到sd個廣告,我就迷上咗sd了(-_-) zzz。um,,都無咩特別既,點解我會鍾意狙?講你都唔信,因為去動漫果陣,生田信指住個mon,我就順住佢個手指睇過去,見到佢指住既係Iopac,之後佢話i o係狙神嘛,而個名又幾型,我咪跟住玩囉。拿,第一次同佢玩狙果陣,佢純粹叫我spacebar shift實彈狙(沙米路),我比佢炒,後來我轉戰光狙呢行,識咗闇剎。無既,起初幾正常,點知我公會收人果陣話自己係io細佬(因為佢係大佬,boss,ok.?)比人cap圖,傳咗比彈珠戰隊,啲人周街唱我又抽水,之後出左名
回復 支持 反對

由一開始公測第一日玩到依家,我覺得係岩岩開始出s機果段時間最好玩,人又夠,s機m圖穩定地一月一隻至兩隻,就可以用最新既機玩,就算g圖就再下一個月就就有,唔似得依家咁將d機收收埋埋,同埋果時買點真係買得開心
回復 支持 反對

我都記得當時出自由有人用7千5買左部自由....之後聽講佢一用自由就比人針殺...最後放左個AC...
大家玩SD都以年計....對我地黎講高達&SD 真係陪住我地成長...我諗番起都好感觸
SD以高達做主題,令共同對高達有興趣既人都互相認識...
以前好期待佢出自己既心愛機...為左果部機一等再等...

SD對戰既快感其它GAME真係好難比到你...用自己鍾意用既機體,去打出自己既風格同人地較量
羸輸都會開心,SD呢幾年真係有悲有喜...但係有D野...就係有佢既缺點先凸出到佢既特別之處
當時我同班FD玩到7個人開個人戰,圍1個街人...全部人用BB彈去圍死佢...
當然呢個玩法係好狗...但就係瘋狂過先值得回憶
回復 支持 反對

由一開始公測第一日玩到依家,我覺得係岩岩開始出s機果段時間最好玩,人又夠,s機m圖穩定地一月一隻至兩隻 ...
cillian13 發表於 15-3-2015 14:53

我由國服玩起!
回復 支持 反對

無記錯隻自由係7千5
另一隻正義就5千幾

名單上果兩個就係機主
fung307 發表於 15-3-2015 02:38

81力好似唔係最貴 肥仔小學雞先係 2部自由2部正義

btw 玩得耐嫌悶 我認為玩SD冇野比到我
回復 支持 反對

sd至少會留下回憶,不過真係好懷念最初果個界面
回復 支持 反對