打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 一齊回憶下SDGO比左D咩野你呀?

一直都進化緊

回復 支持 反對

哈哈,有D相真係幾年前既SD...KEEP到而家真係犀利~
回復 支持 反對

我由國服玩起!
alan28282000 發表於 16-3-2015 02:07

其實我都算玩過國服,仲入點買左自由,點知買完唔夠幾耐就港服公測所以棄左個服
回復 支持 反對

其實我都算玩過國服,仲入點買左自由,點知買完唔夠幾耐就港服公測所以棄左個服 ...
cillian13 發表於 18-3-2015 01:23

我純粹唔記得帳無玩。。。
回復 支持 反對

一直都進化緊
fung307 發表於 17-3-2015 14:22

比卡超對落果2個副官 黑雪已經覺得痴線... 直葉妹妹唔同左樣?右邊靚D
回復 支持 反對

一開始因為身邊D FD玩SD而玩SD
亦因電腦太廢玩唔到SD而轉電腦

因為S機合集超易中S機而第1次買點抽,最後100幣中6部S機
因為對WZ(TV)有愛,所以第1部合成機係佢, 亦係第1部EX既機

因為想玩得更勁,所以學收刀,Mac,手描,狙,走位等等
因為要同FD打公會戰,所以CU渣,JJ渣,孔明,救世等等必備是常識吧(當時)

因為任務難打,圖難出,機難升,所以各種卡機,各種3.1並用(喂
因為OC要場數,所以小弟不時跳水。各種HIT 5,藍隊唔
跳等家常便飯

因為當時雙經少,一有雙經就入3.1房刷任務7/桃子任
(喂
因為雙經後一大堆人沖OC,所以我唔多唔少都執個幾次EX雞(當然亦跌倒不少次...)

因為睇唔順無臉男,所以手多改副官,順便改埋BGM
因為上網搵唔到自己想要既副官,所以自己學整副官

因為單抽中無正圖,SR墜天,所以令我係FD面前絃耀自己(諗番都好傻)
因為好多FD都退SD,所以只得番我獨力堅持
但最終G改,合體機既來襲,令我無奈,不得不放棄

由F2玩到中學畢業無玩咁耐既我眼見SD就摺,難免諗到唔少回憶

因為FD既影響令我跌入sd呢個深坑,但至少我唔後悔,甚至慶幸自己玩過sd

字多傷眼別見怪,有感而發而已
回復 支持 反對

最開心係OC戈時... 用黑蚊用到好似宥無限飛...仲有DIU D士官都好有樂趣...
一玩,咁就4~5年
回復 支持 反對

見咁多人分享,我又講下先
我叫ken13(應該冇人識),隻game由我中一玩到中六
技術就麻麻,但我覺得sd真係可以令我由朝到晚玩唔厭
中途玩過下韓服咁。。
由9you時代,玩常規用卡碧開始到依家
Sd真係帶俾我好多回憶
回復 支持 反對

睇返bilson D片先記得果陣打人有con掉@@
玩SD 就好比舊陣時玩Rainbow6咁, 快上快落一場冇手尾跟,
舊陣時最怕豬一般的隊友,不過家陣就當做消遣欣賞D豬豬點死

OC系統去到中期大家都應該知道....需要爆9至10部機先至升到EX呱...
(實際上係計爆掉的星數) , 所以當您爆掉9部機正想EX  S機時比人執走左EX機會果下呢.......

玩到今時今日最不滿既係沒有更新場地, 打來打去都係得果幾個場實在幾悶下,
唔通整場地係難過整機體架咩!?

不過隻Game都真係幾好玩既
回復 支持 反對

SD係我第一隻玩既Online game,
亦係我第一次可以識到兩班"網友",
可以約出黎玩,
果陣只1場場贏 (淨係輸比死何友) 比到好大成功感我,
第一次課金, 我諗而家total都至少有一千
其實真係有好多回憶
回復 支持 反對