打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] AION係唔係同AIKA一樣

個人意見...

太大分別...
冇得別

一隻神作 = AION
(個時玩大陸封測的)

一隻通街都係咁既類型...
(岩岩試完台版)
我係日月 發表於 26-6-2009 17:44

aion都算通街都有...

又係站立原地打怪= =
回復 支持 反對

個人推薦AION
回復 支持 反對

aion都算通街都有...

又係站立原地打怪= =
風之雲 發表於 26-6-2009 10:54

講真我玩左8年online game ...
反而唔覺AION 同一般有得比....佢似wow.....唔洗等完一招...慢慢先出第2招
only畫面都冇得比...
aika我一入去...只覺...畫面咁垃圾既

仲有音樂...AION正到爆
AIKA呢...咪一般個D風格囉 =.=

係天空打怪aika冇得比啦掛...?

而AIKA既女兒系統...咪姐係一般既寵物...只不過變左樣...一樣有得長大...
回復 支持 反對

反而唔覺AION 同一般有得比....佢似wow.....唔洗等完一招...慢慢先出第2招

AIKA呢...咪一般個D風格 ...
我係日月 發表於 26-6-2009 15:50

完全同意
有好多人未完全認識Aion
就話Aion同普通game冇分別
仲要用Aika同Aion比
我個人覺得當你玩Aion玩到後期既話
會完全覺得Aika好廢
都唔明點解一班玩家仲有將Aika同Aion比
有d更話Aika好玩過Aion
真係無言
回復 支持 反對

我係日月 發表於 26-6-2009 23:50

wow 好過aion 多多聲
回復 支持 反對

我係日月 發表於 26-6-2009 23:50

玩左8年online game都淨係著重畫面 (汗
飛行打怪 台灣隻 飛飛online n年前出左啦...
音樂我覺得未有game可以超越ro
畫面...得個靚字有咩用 而且好多game畫面都好靚架
aika同aion真係無得比 1隻玩系統 1隻玩畫面 比d咩姐

隻game得果幾百mb 你想畫面好到去邊?!

不過e家d online game都無咩新意
指怪>攻擊>1.2.3出技>重複......
回復 支持 反對

aika同aion真係無得比 1隻玩系統 1隻玩畫面 比 ...
月祭_+ 發表於 27-6-2009 06:10

佢係唔係一早就set死左隻game係4xx mb?
佢做好d個畫面唔得既?
我覺得Aika完全係低水平遊戲
設計簡單
你話Aika玩系統
我又唔覺得Aika有咩系統咁好喎

回再樓上
aion真係唔夠wow好
但係宜家既wow以經唔再係好似岩岩出既wow好
回復 支持 反對

佢係唔係一早就set死左隻game係4xx mb?
佢做好d個畫面唔得既?
我覺得Aika完全係低水平遊戲
設計簡單
你話Aika玩系統
我又唔覺得Aika有咩系統咁好喎

回再樓上
aion真係唔夠wow好
但係宜家既wow以經唔再係好似岩岩出 ...
tazho123 發表於 27-6-2009 16:16

aika係用自創技術黎壓縮隻game
佢玩千人國戰 畫面好似aion咁 你話會點?!
設計簡單 可唔可以講下邊部份設計簡單?!
佢千人國戰已經係其中1個系統
仲有女兒 你實會話同養寵無咩分別
不過就係有分別 佢可以同女兒對答
會因應唔同對答同唔同o既食物黎形成自己o既性格
呢d係e家養寵無架囉
仲有其他系統我就唔清楚 想知就自行發掘
回復 支持 反對

aika係用自創技術黎壓縮隻game
佢玩千人國戰 畫面好似aion咁 你話會點?!
設計簡單 可唔可以講下邊部份設計簡單?!
佢千人國戰已經係其中1個系統
仲有女兒 你實會話同養寵無咩分別
不過就係有分別 佢可以同女兒對答
...
月祭_+ 發表於 27-6-2009 16:37

請問玩普通既寵物系統冇得同隻寵物對話?楓之谷d寵物都有得答你啦=  =(你都on99的)
你依家d對話系統咪又係set死晒佢會答d咩~
你認為咁樣好好玩咩??
而且玩寵物既話,好多game d寵物都有得進化啦
咪即係你所謂既性格培養咁解姐,只不過形式轉左
佢進化身體,你進化性格
一樣都係set死左嫁
我就唔覺得會好玩得去邊囉   先生!

千人國戰!?你估Aion唔會有?
得你隻game先有?
Aika國戰個陣一定會有1千人玩??
Aion就唔會有1千人玩?
好多game都可以容立倒千人國戰嫁啦!!
問題在乎有冇1千人去玩炸,醒目仔
所以咪話你眼光淺窄囉!!睇野睇表面,睇宣傳字眼
回復 支持 反對

aika同aion真係無得比 1隻玩系統 1隻玩畫面 比 ...
月祭_+ 發表於 27-6-2009 14:10

你最後個句我認同

我玩左9年OG

我已經討厭機械式既重覆打怪指令...

我無同意AIKA 同 AION 有得比

但是..AION 依然走緊 WOW 的路

我承認是有不同..但係..走唔出影子
回復 支持 反對