打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] AION係唔係同AIKA一樣

絕對唔同
AION正好
有翼
仲有飛行系統
回復 支持 反對

有女兒系統好勁?
我周街都可以搵個玩家養佢
仲要唔洗機械化養寵
仲有聽講個女兒可以加buff
如果可以加buff
我搵個護法加buff
買料理俾佢
俾錢佢
同養個女兒有咩分別
大家又可以交流
養寵物呢個系統跟本冇
玩家都係一樣
有同冇呢個系統我都覺得冇咩特別

講真aika千人國戰真係有千人咩
300人都唔知有冇
成日係到宣傳千人國戰
搞到班玩家成日用千人國戰黎話其他game

aika有千人國戰
我地冇既?
回復 支持 反對

有女兒系統好勁?
我周街都可以搵個玩家養佢
仲要唔洗機械化養寵
仲有聽講個女兒可以加buff
如果可以加buff
我搵個護法加buff
買料理俾佢
俾錢佢
同養個女兒有咩分別
大家又可以交流
養寵物呢個系統跟本冇
玩家都係一 ...
tazho123 發表於 28-6-2009 10:46

原來你都係ZY既一份子^^ 我都係
回復 支持 反對

邊隻好玩 見人見志
我個人like aion

另外見好多人又拎呢隻game同wow比.......走唔出wow影子...
這樣 我想問一下 要怎樣才走出wow影子?....
WOW的確係好olg 但係要有一隻OLG 有新的方面 真係好好好難....你覺得NC 暴風 個D傻ar咩,佢地唔想整一隻比wow更好的? 但係要走出呢個框框真係唔易.....

寵物 國戰 PVP RVR 打怪升lv 戰場 飛寵 飛行  騎寵 副本 解任務   畫面韓板風格/歐美風格
技能華麗 技能問題(可否連技 考技術) <-----最基本的元素...
這樣還要加什麼元素 呢?
相信大家經常話wow好玩 一定知仲有咩元素可以加啦>"<

P.S 整部機安去你個頭到 入去打機好像真人感覺的OLG ?.....
      我自己都有玩WOW 都很喜歡 只是想說出多一隻有特色的遊戲真係唔易
        唔需要成日拎WOW出黎比較
回復 支持 反對

請問玩普通既寵物系統冇得同隻寵物對話?楓之谷d寵物都有得答你啦=  =(你都on99的)
你依家d對話系統咪又係set死晒佢會答d咩~
你認為咁樣好好玩咩??
而且玩寵物既話,好多game d寵物都有得進化啦
咪即係你所謂既性格 ...
[H]andyreon 發表於 27-6-2009 17:08

你幾多歲?! 小朋友 講粗口好型咩?!
"佢進化身體 你進化性格"
唔好意思 你應該了解多d隻game先講野囉
aika係性格同身體都有得進化 唔似e家d game只有身體進化
"aika國戰果陣1定會有1千人玩??"
隻game用得千人國戰黎宣傳就預左隻game承受到
但係e家1般online game伺服器技術好難做到畫面靚又能夠同1地圖多人上線順暢
aika就犠牲畫面黎支援伺服器可以承受2000千人同時國戰
先唔好理係咪真係有咁多人同時打國戰
但係隻game講得出 就要做得到 唔通講左千人國戰 跟住博玩家唔會有咁多人打就算?!
佢講得可以 就要可以 如果隻game真係好玩受歡迎o既 千人國戰有何難?!
你1開始已經否定晒佢 仲有咩討論價值
睇黎眼光淺窄o既係你喎 "醒目仔"

其實大家係咪離左題呢?!
樓主問2隻game 1唔1樣 我可以講係唔1樣 無得比
但係大多數人就踩低aika黎抬高aion囉
2隻game跟本唔同風格 係都要拎黎比
大家係咪應該番正題呢?!
回復 支持 反對

你幾多歲?! 小朋友 講粗口好型咩?!
"佢進化身體 你進化性格"
唔好意思 你應該了解多d隻game先講野囉
aika係性格同身體都有得進化 唔似e家d game只有身體進化
"aika國戰果陣1定會有1千人玩??"
隻game用得千人國戰黎 ...
月祭_+ 發表於 29-6-2009 05:39

有錢買伺服器 ... 就幾多人都得架啦
同埋多唔多...我玩落aion多人個時都唔覺幾lag
用唔靚去借口幫助多人上線順暢....費話 ! 有邊個GAME商唔希望自己個GAME靚 ?
激戰,天堂2夠靚啦...連激戰咁出名既多人PVP, 同天堂2既攻城我玩又唔見佢lag wo ?

講真....千人一個ser好多咩 = = ? 我之前玩ro高峰時期都有啦 ...笑左
人地仲有幾十個SER tim...

唔係話踩唔踩....因為D個根本係事實
回復 支持 反對

有錢買伺服器 ... 就幾多人都得架啦
同埋多唔多...我玩落aion多人個時都唔覺幾lag
用唔靚去借口幫助多人上線順暢....費話 ! 有邊個GAME商唔希望自己個GAME靚 ?
激戰,天堂2夠靚啦...連激戰咁出名既多人PVP, 同天堂 ...
我係日月 發表於 29-6-2009 15:19

我想話千1同1個ser 同 千人同1地圖係2回事黎喎
千人係個ser都會lag o既咁收得山唔洗做代理啦
e家係千人係同1地圖 aika可以同時容納2000人同1地圖
仲要計埋玩家同時出技呢
你玩果時多人都唔覺幾lag就係因為佢個自創壓縮技術囉
缺點就係畫面差d 但係佢可以令低配備玩家都能夠享受千人國戰o既樂趣
aion/天堂2呢d得咩?!
"有邊隻game唔希望自己個game靚?"
佢咁樣整隻game就有佢理由 雖然畫面唔講得上係好
但係都唔差得去邊 (以4xxmb黎講) 最緊要係低配備玩家都可以玩到而且唔lag
我明e家d人多數係追求畫面靚o既game
但係仲有好多人部機支援唔到/唔係單單追求畫面靚
年年都有新game出 成日攞黎比 呢世咪有排比(?)
回復 支持 反對

e家係千人係同1地圖 aika可以同時容納2000人同1地圖
仲要計埋玩家同時出技呢
你玩果時多人都唔覺幾lag就係因為佢個自 ...
月祭_+ 發表於 29-6-2009 08:31

好明顯你唔熟悉大姐大天堂2....佢點解唔得 ? 人地不嬲就係玩攻城 , 而且仲要係咁靚
最好笑係aika官網話自己個引擎做既game好靚...好華禮...睇完真係唔笑唔得
自創壓縮技術....你唔好引我笑啦好冇
個個遊戲有自己既製作引擎,邊個遊戲冇壓縮...
出技...唔笑唔得 ,  人地係SER到只係一大堆文字碼
出技LAG唔LAG機咪九係睇你部機既DISPLAY....
我當唔同你講畫面 , 但係你講既系統...點解完全睇唔出有咩好 ?
人設又唔掂....技能又唔靚 , job就係一般online game個D....寵物系統對答 ?好聽叫女兒系統.... SET死左問題答案...有咩難度 ? x)
仲有把聲 ...真係
我按npc按得快 , 一次按幾下, 佢出幾次聲...
你唔好同我講dd叫系統好掛 ?
唔好咁膚淺啦...成日只係識講千人同一地圖 ...

我自己都開過私服 , 地圖伺服可唔可以容納幾多人....都係睇本身ser

玩左8年online game都淨係著重畫面 (汗
飛行打怪 台灣隻 飛飛online n年前出左啦...
音樂我覺得未有game可以超越ro
畫面...得個靚字有咩用 而且好多game畫面都好靚架
aika同aion真係無得比 1隻玩系統 1隻玩畫面 比 ...
月祭_+ 發表於 27-6-2009 06:10

唔好咁天真啦...就係正因為我玩左咁耐GAME...
我之前咪又係玩古龍天外天翼RO大....
RO音樂我都好鍾意...但我覺得AION冇得比....
音樂我雖一覺得似AION既得RF...
靚字冇用...? 金庸系統夠好啦...唔見D人宜家去玩 ?
畫面本身就係個好重要既因素....點解唔重要 ?
你話AIKA玩系統....但點解我完全唔覺  ?
佢講既特色...女兒系統(寵物) , 攻城...宜家有邊個遊戲冇 ?
AION系統講真你熟唔熟 ? ...
講得岩, 就係因為得幾百MB...
你幾時見RO , WOW , 戰鎚 得幾百MB ?

我個同意wow係好好...不過唔得風格 一隻玩PVE的 =.= ...
(我個人有玩開激戰 ,一樣鍾意歐美風格)

aika係用自創技術黎壓縮隻game
佢玩千人國戰 畫面好似aion咁 你話會點?!
設計簡單 可唔可以講下邊部份設計簡單?!
佢千人國戰已經係其中1個系統
仲有女兒 你實會話同養寵無咩分別
不過就係有分別 佢可以同女兒對答
...
月祭_+ 發表於 27-6-2009 08:37

自創技術黎壓縮 ? ...哈 , 笑左
個個遊戲用同一引擎做咩....個個都話自己個個點架啦
講真我都玩過有遊戲可以同寵物對答 xD
千人國戰....唉 -.- 個時玩台版神泣...夠玩咩咩咩國戰啦...
咪有係一班人開放式pvp ...個名好聽D叫萬人國戰都得啦...

我同個位版主一樣...好唔鍾意打怪UPLV既GAME
但我一入game , AION就係令我有動力去玩 !

有時睇game唔可以咁膚淺...wow一開波係香港夠俾大班小朋友話唔掂啦
戰鎚又係咁 , 點解人地要用咁多時間開發....? 個個星期SD封E-MAIL來點樣人設改善平衡係有原因既
時間可以證明
你見aion有點宣傳咩 ? 點解一樣咁出名 ?
回復 支持 反對

仲要計埋玩家同時出技呢
你玩果時多人都唔覺幾lag就係因為佢個自 ...
月祭_+ 發表於 29-6-2009 08:31

你個aika d國戰圖有幾多人姐
咪同aion差唔多
aion畫面好你地成倍
你識話人唔認識aika
咁你又認識aion?
話人之前
諗下自己有冇做過先啦
同埋就算我地人數少過你地
咁又點?
你地個aika只係得呢d?
我見你講極都係得千人國戰同女兒系統
回復 支持 反對

aika...打左次國戰之後完全失望....只是一個等人出圓圈之後打佢or自己出圓圈之後俾人打死既無聊小遊戲....個ser應該就頂到1000人上既...但係真係有冇1000人去打國戰就不予置評...仲有隻game人氣都開始下降喇...一公測果時3個ser都飽和(天國 其他國唔知)到呢家最多都係兩個ser...仲要星期六日都係咁....講到個育兒系統...係有d新意既...but實用性唔係好高....d技用幾十秒 cb百幾秒...開黎都浪費時間
回復 支持 反對