打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 對現時既網遊非常心淡(更新左兩隻本人最愛既OG評價)

大多類玩家悶都係因為自己一個玩,
自己一個想試新Game,
試到悶又say good bye,
不停試新Game,
新Game無出得 ...
Sl0veR 發表於 31-7-2010 01:38

我唔想玩舊game- -? 我之前好似有個po講左 魔力1收費要買點 我屋企周圍都無7仔ok仔 要等下次出街先有得買. 彩虹汁左 玩韓彩語言問題 如果英文既我都可能唔係係到抱怨 係度玩緊啦..

勁舞 我一開見到果百個好友全部off哂或假on(千年bug 我諗你有玩勁舞1都知) , 之後又del左隻game.

所以我都話 一隻onlinegame最緊要係識到朋友 , 講識朋友黎講彩虹真係好易 , 開間交流房 招乜有乜入 吹下水打下任真係好.
魔力主要係由買野開始交換卡片. 唔知而家佢地仲會唔會 , 以前我地係交完卡片耐唔時再搵佢鑑/買/賣野 買賣多幾次就開始傾計.
勁舞最緊要睇你衫 , 你無買過衫一定識唔到fd , 加上勁舞比較多"普遍80後"玩 , 要勁要型 , 周圍滅 , 吹雞 , 自認黑社會 , 其實我相信 十個認可能1個真都無. 加上因為自卑而比假相 , 比真相樣衰又比人串 , 所以係勁舞識既真心fd真係比較小或比較難識fd.

我講左咁耐其實都係想講 , 唔係我唔想玩 係隻game唔比我玩-_-.
回復 支持 反對

我唔想玩舊game- -? 我之前好似有個po講左 魔力1收費要買點 我屋企周圍都無7仔ok仔 要等下次出街先有得買 ...
逝小翼 發表於 31-7-2010 11:22

交朋友也有分深交與淺嘗
而現時香港玩家的質素普遍低下(作為香港人我覺得這是一件非常無奈的事)

加上大部份代理商改遊戲設定並不是迎合玩家需要
而是為了刻意讓遊戲難度提高而無想過其中合理性
-------------以上是廢言-------------

香港網遊久而久之變成跟快餐文化一樣, 志在速食, 速速食完找下個
之所以舊網遊還有競爭力皆因舊網遊的系統會盡量達到平衡(因為沒有商城制存在)
魔力, 天堂, ro等等(不計算外掛, 或其他因素, 以月費制來看)都是有其獨特的系統讓遊戲能有平衡性存在(雖然ro現在平衡度不及以前, 但以前來看的確是各方平衡的好網遊)
使任何人能有一個公平的平台互相競爭和合作, 形成了遊戲並不能隨便讓一個玩家長久坐大
就是現在現金戰士很常有的強者恆強道理存在
回復 支持 反對

交朋友也有分深交與淺嘗
而現時香港玩家的質素普遍低下(作為香港人我覺得這是一件非常無奈的事)

加上大部 ...
blue﹏晞 發表於 31-7-2010 13:29

所以頂樓我都有提及真心朋友與點頭之交;p

同埋我同意你既講法. 遊戲既平衡性都係非常之重要.
回復 支持 反對

講真AIKA真係幾廢
果時我玩果隻GAME成個公會過去玩
玩左幾日就DEL哂GAME

彩虹係我其中一隻最愛GE GAME

E+ ...
wuheison 發表於 31-7-2010 11:14

我都有玩wo...玩緊神族....(新手咁解)
回復 支持 反對

其實我認為魔法之輪都幾好玩呀 (指係交友吹水 升呢果d)
右免費,但係由於隻game都冇咩點賣過廣
告 少人玩 所以都冇咩人玩到團隊任務
如果多d人都應該幾好玩,
最慘係張佢汁左- -"
回復 支持 反對

講真AIKA真係幾廢
果時我玩果隻GAME成個公會過去玩
玩左幾日就DEL哂GAME

彩虹係我其中一隻最愛GE GAME

E+ ...
wuheison 發表於 31-7-2010 11:14

fez難上手成日死同埋啲老手成日丙新手搞到無玩-_-
我果時覺得畫質唔係我口味之外都唔錯.
係老手態度+成日死到無引;p

starcraft2 身為暴風雪FANS既我一早試左 , 我都係鐘意WAR3多過佢
只能說本人對太CYBER/機器人不太愛..
亦係因為咁我成日比人話錯過好多正GAME-_-(EG : SDGUNDAM.

題外話: 唔知點解我唔鐘意GUNDAM但係我玩CUNDAM WAR

其實我認為魔法之輪都幾好玩呀 (指係交友吹水 升呢果d)
右免費,但係由於隻game都冇咩點賣過廣
告 少人玩 所 ...
kk123698741 發表於 31-7-2010 23:22

真係宣傳不足 , 如果唔係可能會成為我第3隻最愛既OL-0-.
回復 支持 反對

mmorpg太悶了
我受不了做機械式沒變化的事
有某d fps是做的很好
可惜外掛太多而且唔服輸瘋狂係度嘈
打機都係想開心姐
咁玩黎又點會開心呢
之後就是伺服器
最憎就係經常斷線
玩下玩下斷好無引
再下一面吸水太深
唔買點=無出頭天
對 我就係窮
所以我唔玩
仲有就係玩家
打機就係要識朋友一齊打先好玩
無人既GAME不如玩PC GAME好過
以前果代只有中學生會打機
所以玩得比較輕鬆-_-
回復 支持 反對

我玩甘耐最好玩都係魔力同ro....而家d game真係無晒合作同交易........
好玩既外掛又多..又唔理外掛=[
回復 支持 反對

我目前玩過最好玩既mmorpg都係Gamania既封魔獵人
佢雖然係一鍵打怪果種
但本身個遊戲真係好有吸引力 係我玩得最長既olg
可惜 而家遊戲入面都係人帶人咁升上去
連一隻未簡職既新手都可以99lv ~_~
回復 支持 反對

我喜歡魔力1

目前眾多遊戲中 一款 最接近社會型態遊戲  各個階層 環環相扣 !
而不是一昧打怪練功  打卡不洗錢   社群凝聚

不喜歡玩魔力2
基本上魔2 的玩法 還是有點怪...
連打卡都要錢

魔力1是月費制-小學雞比較少?
魔力2是免費制-小學雞比較少?
回復 支持 反對