樓主: commander2620
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[活動] Online Game 遊戲自創角色自貼 (五大網遊版區聯合舉辦)

關閉 [複製鏈接]

依個名係我睇完某集火影時諗到的......覺得個名幾型...so無改名一直用到依家....不過都幾年前開既.....可惜都係無戰場老兵個稱號....依家都係間唔中玩一般團死多...

評分

參與人數 1樂點 +80 收起 理由
commander2620 + 80 參與活動

查看全部評分

回復 支持 反對

SD 高達ONLINE 角色: 無盡的新手

我第一次玩這一隻遊戲是在零九年 六月,那時候我還是中三,要參加全港的TSA。
在最後的一天,我的一位同學就談起了這款遊戲,我也因而開始我的SD之路。
事實上,當時我只是想和同學一起玩這款遊戲 (當然我對高達的愛也是一個主要因素)
在決定 角色名字時,我在想,也許像我一樣遊戲白痴,也只能當新手吧
於是就改了 無盡的新手 這名字,直到最後也只能是一個新手。
(不幸地,玩了三年,我也只是一個半桶水的老手呢....)

然後呢...
就是談談 我最愛的Z高達吧~

還記得我新手時玩得最好的
就是我的劍Z
流暢的斬擊,手感十足的光槍加上在近距離纏鬥時優勢十足的榴彈炮
使我這種「新手級的人物」也能突然之間在戰場上大放異彩。

(氣勢十足吧 @.@)

更重要的是
作為舊時代4分機的 劍Z 即使在未來 5分機泛濫
浮游炮 超視炮 追蹤彈 甚至 格鬥反擊 到處都是的時代
憑藉自己的技術 眼光 仍能打出一片天
(這方面我比起 韓服的一些高手 還真是差了三千光年呢..)

1100次的出擊 的確不算很多,可是每次出擊我都會抱著要使出120%技術的決心
因為....這台機的極限很大程度取決於機師 假如我混混噩噩的話 先不論隊友受不受得了我
恐怕我自己也受不了我自己....

然後呢..
去年4月
韓服更新了 全新的 5分版 z高達(覺醒模式)   還有THE-O(覺醒模式)
當時即使不看武裝示範 不看屬性 不看實戰片
我也決定 港服出了 就必收了

(星之繼承者的一擊!)

直到 今年5月
港服總算是 更新了 這部機體的設計圖
我也樂於讓我齊集了 半年的素材機體變成 這台令我朝思暮想的機體
而這台機也不負我所望
繼承了 劍Z 的風格
武裝強而合理 手感良好  需要充分的技術和經驗 來應對 那些 「無腦機」

最後發兩張 戰績圖 (希望 不會班門弄斧吧 = =|)

評分

commander2620 + 80 內容唔錯

查看全部評分

回復 支持 反對

記得當初係朋友介紹玩Sd
個陣唔識打字就改左個英文
唔經唔覺就玩左Sd 2年

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

我個SD遊戲名稱叫乂我就是高達乂
一開始係朋友介紹去台服玩,後來台服封港澳ip就冇玩
2009年6月4日知道出港服而敢岩開始公測就即刻開始玩xD
吾經吾覺都玩左3年~_~  
最後我想講高達係男人的浪漫!!!!

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

我係因為本來想改果名比人用左,之後諗起GUNDUMSEED

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

叫逆脩係因為佢係我&我fd第一個在CSO開的ac
係我同我fd個真名中的一個字+埋,e+仲有玩下佢...

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

(公會就免喇,廢事比人尋仇)

感想:
SD高達係我上網無意按到既廣告
之後就排水咁買點,英文名係因為最初開ser冇得改中文(sad)

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

我在SD高達 Online裡叫lancelia,想改其他名但已經被人用左,忽發奇想,想改番個女性化少少既名,就將最尾個3個字變左lia(本來想叫lancer,姐係槍騎兵),封測時有玩過,之後丟低半年先再玩番,再玩既時候因為忘記就AC密碼就開左呢個AC玩到而家

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

重玩SD 名字就不公開了 話說 這隻易抽嗎? 本人1抽中了 好運?
回復 支持 反對

重玩SD 名字就不公開了 話說 這隻易抽嗎? 本人1抽中了 好運?
Edward12345 發表於 27-5-2012 13:30

圖片需要包括角色名稱
回復 支持 反對